blog

Waarom 10.570 dollar zo belangrijk is voor grote bitcoin investeerders

By 14 september 2020No Comments

Onderzoeksgroep Whalemap houdt grote Bitcoin-investeerders in de gaten, en zij zien ophopingen van deze partijen zo rond 10.570 dollar (8.912 euro).

Niet uitgegeven bitcoins

Deze ophopingen noemt Whalemap bubbels (nee, bitcoin is geen bubbel). Op deze bubbels kopen whales hun bitcoin, maar ze doen er verder niks mee. De bitcoins worden niet verplaatst, niet uitgegeven en ook niet verhandeld. Deze prijsregio is ontzettend belangrijk voor de bitcoin koers op de korte termijn.

‘Bubbels tonen locaties waar niet uitgegeven bitcoins zijn verzameld. Hoe groter de bubbel, hoe meer ongebruikte bitcoins zich daar bevinden. P.s. Niet-uitgegeven betekent dat deze bitcoins niet zijn verplaatst sinds ze ‘instroomden’ in een wallet.’

Whales zijn net als alle andere investeerders, maar dan met een dikkere portemonnee. Het liefst kopen ze bitcoin laag in, houden ze vast zonder ze uit te geven om vervolgens break-even of met winst te verkopen. Als whales de markt als ongezond of bearish beschouwen, kan een bitcoin koers van 10.570 dollar (8.912 euro) een gebied zijn waar ze break-even staan en hun cryptocurrency verkopen.

Invloed op markt

Whalemap laat in de afbeelding hieronder zien dat de er nauwelijks bubbels tussen de 10.570 dollar (8.912 euro) en de 11.288 dollar (9.519 euro) bevinden. Dit is nu dus een cruciaal weerstandsniveau.

Deze twee zones zijn overigens niet alleen voor whales van belang, maar de hele markt ziet dit als een grote weerstand, althans op de korte termijn.

Voorzichtig optimisme

Sinds de block halving van bitcoin krijgen miners nog maar de helft van de beloning voor hun werk althans in bitcoinwaarde. Toch komen er steeds meer miners bij en blijft de rekenkracht van het netwerk stijgen. Deze miners moeten op een gegeven moment hun bitcoins verkopen om rekeningen te betalen. Dat laat Glassnode ook zien:

‘Momenteel wordt bijna 10% van alle Bitcoin miner-vergoedingen besteed aan transacties waarbij BTC wordt gestort op gecentraliseerde beurzen. Dit is een 2x toename sinds het begin van het jaar, en niveaus die we sinds eind 2017 niet meer hebben gezien.’

Dit kan verschillend geïnterpreteerd worden. Eind 2017 was het einde van de bullrun in zicht en verkochten miners vlak daarvoor hun bitcoins. Maar je zou ook kunnen zeggen dat dit een opmaat is voor een nog hogere roze piek.

Leave a Reply